Vakkundigheid, netheid en professionaliteit staan bij Stukadoorsbedrijf Pronk v.o.f. in een bijzonder hoog vaandel. Door onze jarenlange ervaring in de particuliere en zakelijke afbouwbranche verrichten wij alle voorkomende traditionele- en moderne stukadoorswerkzaamheden.

Sierlijsten en Ornamenten

Sierlijsten en ornamenten zijn een mooi detail in iedere woonkamer, ongeacht of u een moderne of klassieke inrichting heeft. Er is een zeer ruim assortiment sierlijsten en ornamenten. Stukadoorsbedrijf Pronk is dé specialist voor het plaatsen van sierlijsten, ornamenten, rozetten, hoeklijsten en kooflijsten.

Restauratiewerk

Stukadoorsbedrijf Pronk is gespecialiseerd in het restaureren van plafonds (sierlijsten, ornamenten, rozetten etc.). Daar waar lijstwerk of ornamenten ontbreken, wordt door middel van mallen de ornamenten met de hand gemaakt.

Ander stucwerk

Er is zó veel mogelijk met stucwerk om uw huis van binnen of buiten te verfraaien. Denk daarbij aan pilasters, zuilen of sokkels. U zult versteld staan van de vele mogelijkheden met gips.

Schuurwerk

Een geschuurd plafond verveelt nooit. Dat komt doordat de fijne of grove structuur er ieder moment van de dag anders uitziet, afhankelijk van de lichtval.

Dit levendige effect bereiken we door lichte vegen te maken op het plafond, ook wel vlammen genoemd. Dit is echt vakwerk en zal in elk huis anders zijn. Immers, elke stukadoor heeft zijn eigen slag en zal nooit een plafond precies hetzelfde kunnen maken.

Een geschuurd plafond is niet alleen mooi maar heeft ook een vochtregulerende werking. Daardoor is het uitermate geschikt voor badkamers en keukens.

Wand- en Plafondafwerking

Wanden en plafonds kun je op verschillende manieren afwerken, afhankelijk van het materiaal en uiteraard van uw wensen. De simpelste methode is sausen, oftewel schilderen in elke gewenste kleur. U kunt kiezen voor een gladde afwerking van uw wanden en plafonds of een fijne of grove structuur (schuurwerk). Ook met sierpleister kunt u een mooi effect bereiken.

Traditioneel Raapwerk

Het vlak en strak maken van ruwe wanden heet raapwerk. Daarvoor zijn twee methodes: met kalkmortel (traditioneel) of gipsmortel (modern). De laag varieert in dikte: een dikke laag op kuilen en een dunnere laag op bulten.

Om het goed recht te maken halen we een aluminium profiel over de wand: van boven naar beneden en van links naar rechts. Daarmee zorgen we er niet alleen voor dat ruwe muren vlak worden maar ook loodrecht. Zo nodig herhalen we dit zogeheten rijen voor een echt vlak en loodrecht resultaat.

De nieuwe ondergrond is ideaal om te sausen of om tegels op aan te brengen.

Sierpleister

Voor een mooie afwerking van wanden wordt dikwijls gebruik gemaakt van sierpleister. Sierpleister is enigszins elastisch en hecht uitstekend op de meeste ondergronden.

Verder is sierpleister: Weerbestendig Stootvast Afwasbaar Ademend Kleurvast. Sierpleister is er in verschillende variaties en structuren.

 

Stukadoorsbedrijf Pronk | info@pronkstukadoors.nl